رئیسجمهور سوریه در عین حال در گفت و گو با مجله آلمانی دیر اشپیگل به اظهارات آمریکاییها درباره دست داشتن دولتش در حمله شیمیایی اخیر واکنش نشان داد و گفت: آمریکاییها هیچ دلیل و مدرکی ولو ناچیز در اینباره ندارند و هر آنچه اوباما به جامعه جهانی عرضه کرد، صرفا دروغ پردازی بود.
رئیسجمهور سوریه همچنین در تازهترین اظهارات خود با مشروط کردن گفتوگو با گروههای مسلح به کنار گذاشتن سلاح، تصریح کرد که اروپاییها از جولان دادن القاعده در حیاط خلوتشان هیچ بهرهای نخواهند برد.بشار اسد تصریح کرد که امکان ندارد منازعه جاری در سوریه از طریق گفتوگو با افراد مسلح حل و فصل شود. وی اعلام کرد که دولت تنها زمانی با گروههای مسلح وارد مذاکره میشود که سلاح خود را زمین بگذارند.
استقبال از میانجیگری آلمان
رئیسجمهور سوریه درباره میانجیگری احتمالی آلمان در این بحران، چنین مسئلهای را مایه خرسندی دانست و افزود: اینکه هیأتی آلمانی برای اطلاع از حقیقت اوضاع جاری در سوریه به کشور بیاید، مایه خرسندی است. اسد تصریح کرد: آلمان و اتریش همچنان نگاه بیطرفانه تری نسبت به اوضاع منطقه دارند.آلمانیها پیش از این در برخی از منازعات خاورمیانه میانجیگری کردهاند که مهمترین آنها وساطت میان حزبالله لبنان و رژیم صهیونیستی برای تبادل اسرا بوده است.این درحالی است که گیدو وستروله وزیر خارجه آلمان در واکنش به این اظهارات اعلام کرد که کشورش برنامهای برای میانجیگری میان دولت و مخالفان در سوریه ندارد.
تروریستها در حیاط خلوت اروپاییها
اسد با اشاره به تلاش اروپاییها برای منزویسازی سوریه گفت: چنین امری به مصلحت آنان نیست زیرا اگر شبه نظامیان القاعده در حیاط خلوت اروپاییها جولان بدهند، آنان هیچ سودی نخواهند برد. بشار اسد با اذعان بهوجود اشتباهاتی در دولتش گفت: حتی روسای جمهوری هم دچار اشتباهمیشوند. وی افزود: غرب به شبه نظامیان القاعده اعتماد بیشتری دارد تا دولت سوریه.
وی که دوره ریاستجمهوریاش اواخر تیرماه سال آینده پایان مییابد، در پاسخ به پرسشی درباره امکان شرکت در انتخابات اوایل خرداد ماه، مجددا همان پاسخ به رسانههای ترکیه را تکرار کرد و افزود: درصورتی که دریابد ملت سوریه به این امر تمایل دارد در انتخابات نامزد خواهد شد.
بشار اسد همچنین به مناسبت گذشت 40سال از جنگ اکتبر 1973میان کشورهای سوریه و مصر با رژیم صهیونیستی، پیروز واقعی آن جنگ را ملت سوریه دانست که امروز نیز به مانند 4دهه گذشته پشتیبان و حامی اصلی ارتش بوده است.جنگ ششم اکتبر 1973، چهارمین جنگ کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی بود که در آن مصر و سوریه با حمایت نظامی، سیاسی و اقتصادی کشورهای عربی حملهای ناگهانی را علیه این رژیم صورت دادند. ارتش مصر از طریق سینا و ارتش سوریه از طریق بلندیهای جولان به سوی اراضی اشغالی حرکت کردند.
مصریها این جنگ را جنگ اکتبر و سوریه آن را جنگ آزادیبخش تشرین (نام سریانیماه اکتبر)می نامند. 2قدرت جهانی آن زمان یعنی شوروی سابق و ایالات متحده به نفع مصر و سوریه و اسرائیل بهطور غیرمستقیم وارد عمل شدند و سرانجام با میانجیگری هنری کسینجر وزیر خارجه وقت آمریکا، قرارداد آتشبس میان اسرائیل و سوریه حاصل شد که همچنان برقرار است. مصر و اسرائیل نیز در سال 1979این توافقنامه آتش بس را به قرارداد صلحی موسوم به کمپ دیوید تبدیل کردند. در این جنگ سوریه توانست بخشی از بلندیهای جولان و شهر قنیطره را بازپس گیرد و ارتش مصر هم توانست کرانه شرقی کانال سوئز و حاکمیت تمامی اراضی شبه جزیره سینا را بهدست گیرد.
بشار اسد درگفتوگو با روزنامه تشرین که به نام همین جنگ نامگذاری شده، تأکید کرد که 40سال پیش دولتهای عربی از همه لحاظ با همدیگر علیه یک دشمن یعنی رژیم صهیونیستی هماهنگ بودهاند اما اکنون کشورهای عربی علیه سوریه هماهنگ شدهاند.رئیسجمهور سوریه در ادامه گفتوگو افزود:
2ارتش مصر و سوریه اکنون هم دشمنی واحد دارند و آن گروههای تروریستی و مسلحی هستند که در 2کشور علیه امنیت ملی فعالیت میکنند. وی گفت: نخستین و مهمترین پیروزی امروز سوریه از بین بردن تروریسم و اندیشه تروریستی است. وی درباره کنفرانس ژنو 2نیز اعلام کرد که سوریه از همان ابتدای مطرح شدن چنین ایدهای بدون هیچ پیش شرطی جز خودداری از مذاکره با تروریستها و داخلی بودن طرفهای گفتوگو، برای شرکت در آن اعلام آمادگی کرده است.